Sunday, May 24, 2009

Weekend Tanpamu..

Seharian kerja aku mengemas bilik..Skali skala amik peluang weekend kat umah. Lagipun insyaallah next month kami nak berpindah umah.So packing2 dulu aper2 yg patut.
Nanti2 senang hubby datang leh minta tolong angkutkan barang2 saye yg sngt banyak nie..:-)

Opss, lupa aku nak citer..semalam bukan main lagi aku dok canang nak g keje, alih2 xpi pun. Kat Chevrolet je dah sampai kul 12.00 pm, lama giler nak siap, mujurla ader tenet kat situ..klu tak nyer mau mati kutu aku kat situ..
Pastu aku ke Celcom Centre, till kul 1, memang betul pun aku nyer modem yg rosak..so terpaksala beli modem baru..nextweekla g beli ngan hubby..

Dah lewat, aku pun maleh la nak pi opis.Balik umah terus g tengok umah yg kami nak pindah nanti.Ok la, umah baru cantik..Single story.

Tp yg pasti kali nie aku dah tak amik master bedroom coz bg peluang kat dua lagi member aku yg baru kawin nie amik bilik yg ader toilet skali..coz antara kami bertiga nie diorg dua yg suami every weekend datang..aku lak hubby jarang2 datang sini so tak kisahla klu guna toilet luar pun..Umah baru kami nie ader 4 bilik, 3 toilet tapi yang duduknyer 3 org jer.So 1 bilik lagi leh la buat bilik stor.Xsabar nak dok umah baru..nnt Ija nak beli sofa..hahha..canang awal2 nie.maklumla dah hampir 3 tahun dok sini xpernah ader sofa..huhu..

Lepak jap umah Dilla, amik peluang suami dia xde umah..hahah..slumber je lepak2 umah org..then aku n Ija g pasar beli barang2 tuk masak stok seminggu nie...then balik umah zzz kejap..penat sangat ke sana ke mari...

Nextweek aku balik Kajang, planning awal nyer kami nak balik Penang coz sume2 family in law g Penang, tapi memandangkan ader 2 majlis kenduri kawan opis hubby so terpaksala kami cancel..Klu tak boleh la join jalan2 Penang beramai2 :-(

ooohh, makan banyak nyer hari nie..Bihun goreng, nasi, laksa, bubur jagung..n malam japgi makan nasi lagi..hehhe..rajin housmate aku nie masak banyak2.

Actually aku nak update citer main bowling jumaat malam aritu.Tapi pic ader dlm camera Ija, lom transfer lagi..
Best sgt2 skali skala kuar ngan kawan2 bermain bowling.Dah lama sgt dok plan, tp aku asyik xdak ja..nie aku tak balik jadi la plan kami nie..siap dpt makan sedap lagi pastu..heheh..nanti ader pics i citer detail...

No comments: