Thursday, May 28, 2009

Cuti Lagi..

Now i kat umah in law..dah balik sini since Tuesday..
Hah, nak tau sebab ape aku balik....:-)

Semalam aku ader interview kat satu oil n gas company nie.same as my previous post.nak tukar angin pulak keje kal KL.senang hidup kamu suami isteri klu dapat tukar ke KL.Takdela aku nak ulang alik JB-KL everyweek.

Ok, aku nak citer serba sedikit tentang interview aku semalam.It's take about 2 1/2 hour conversation between me n Manager Engineering. Hampir 50 soalan ditanya..segala scope bidang piping punya soalan sumer ader, Design, PDS, Material, Stress Analysis, Site Work n Iq test. Memang sgt2 tough..Aku jugak dibawa oleh interviewer tu ke Piping Department then menguji kehebatan aku menggunakan Microstation n Autocad depan dia..Auto Cad ok! Tp aku xtau nape short cut tuk Microstation kat situ xsama ngn yg aku dok guna skarang.hah, nerves aku nak draw valve segala bagai.Nie gara2 aku nak cari icon select xjumpe..huhu.Rupa2 nyer version xsamala..So dia kene acceptla kan...

Aku xnak la bagi harapan yg sgt2 tinggi tuk interview kali nie..coz aku xsure diorg punyer requirement tuk Piping di situ coz aku apply pun just tuk menggantikan seseorg yg dah resign kat situ n dia baru je 1 tahun nyer pengalaman.So aku xpk la dia dah tahu everything termasukla PDS. Lagipun aku just passing my CV to one of my friends there, tp she work as Process Eng.So mmng aku xtau sgt work scope diorg kat situ.

Then semalam pas aku interview n tnya org tue serba sedikit ttng work scope Piping Eng kat situ dia ckp everything u should know, Material n Design is a major scope..Huhu..konsep yg diguna pakai kat situ mmng dah totally different ngn opis aku coz kami di bahagikan to Material n Design even post still same Piping Eng.

So, till now result pun lom dapat lagi.Aku xmengharap sgt coz terpulang la kepada juri (haha,mcm msk pertandingan nyanyi la) klu dia leh consider nnt2 aku masuk keje then aku blajarla Material.hahha..boleh la dpt kot.Tp klu dia dah set in his mind yg dia mmng nak cari somebdy yg dah tahu Design n Material so sah2 la dia reject aku..:-(

Arghh,klu dapat mmng syiok bangat la aku..opis nie dekat je ngn opis sayang..bole pi sama2.Lagipun nak masuk umah baru dah.Xsusah payah aku nak ulang alik JB-Kl lagi...Tp klu tak dpt pun, kene accept la mngkin bukan rezeki aku lagi..Insyaallah, rezeki ader di mana2.Kite je tak tahu bile masa nyer akan tiba..Tp kenelah ader usaha mencari keje :-)Insyaalah, pasni aku kene lebih ligatkan diri menghantar resuma ke mana2 sahaja.. xsabar aku nak membina hidup di sini pulak..Aminnn.

Ok, citer lain pulak.

Aku cuti till weekend nie..hahah..lamerrr bukan???
N tomorrow we will going back to Penang.mulanyer kami (aku n hubby) xjadi nak balik coz nak attend wedding my hubby opismate.Cuma Mak, Ayah, Syida, Abang n K.nana je yg balik...
Tp semalam aku dapat call dr mama bgtau yg abah was warded at Bagan Specialist Penang. Coz kene batu karang.B4 nie, 10 tahun yg lalu pernah kene batu karang jugak.Tp b4 nie lagi besar n doc kluarkan by laser.Tapi kali nie just makan ubat then nanti akan kuar melalui air kencing je.So tadi tgh hari aku call mama, n bgtau yg abah will discharge by today.Tp aku still nak balik jugak la...lagipun sume2 nak balik better kami balik beramai2.Happening cket..:-)
Tp nak balik biler tue for us(aku n hubby) xsure lagi coz nak make sure sayang nyer workload dia dulu..klu bnyk or ader meeting ke so terpaksala balik sok petang. Coz yg lain2 sok pagi pas subuh je dah gerak. Aku harap sayang xde keje sgt la..boleh kami balik sama2.
Bestnyer balik kampung lagi...:-) Leh jumpe abah, mama, Boy n adeq...Miss u all!!

1 comment:

Lidia said...

Ehem ehem...cuti sakan nampak...
Sir jaime dah cari2 kak jus kat opis tau...ehehhe

Hope kak jus cepat2 dpt keje kat kl..
tp nnt sedih la plak takde kwn nak story2 psl rumah, fesyen n lain2..
uhuhuhuhu...