Saturday, October 25, 2008

Weekend Planning!!

Semalam aku skype ngan sayang..dr kul 12.30 am till 1 lebih..gelak sakan aku..hahah..mcm2 la husband aku dok buat lawak..penat aku gelak tgh2 malam..hehehe..
Aku pun xsedar semalam aku tertido kul bape..pas tgk2 sayang masak pastu trus terlelap..

Xsabarnya aku tunggu weekend nie..3 ari cuti..ari utk aku bermalas malasan di umah..n melaksanakan xtiviti2 yg tertangguh…

My weekend planning!!

-kemas2 bilik,tgk2 balik bende2 ape yg xperlu nak dibuang..kemas balik baju2 dlm wardrobe..basuh baju,cadar n comforter..nak tukar langsir

-g tolong Lyn pindah umah baru dia..

-nak survey2 kain kat Gulatis Angsana..aku planning nak beli kain chiffon or organza,nak buat baju kurung moden..klu ader berkenan aku beli,klu tak..maybe awal lan 11 nak g kl coz my family pun will be there ..mama nak amik barang yg dia jual tue,..so nnt aku beli boleh trus bg kat dia antar tailor kat penang..aku suke auntie cina tue jahit bj aku..very the kemas..dah bnyk tmpt aku dah try,tp aku xsdp pakai....even mahal cket xkisahlakan..janji kite puas ati..

-nak beli penimbang berat badan..rasanya dah lebih 5 bulan xde penimbang..after kitorang pindah umah baru..dulu2 pinjam wardah jer..hihihi..(dulu2 mkn cket jer trus nak timbang..hahah,skarang aku pun xtau berat badan aku dah jadi bape?gumuks dah..i need to diet balik!!!!)

-nak g jogging kat taman depan umah..dulu2 aku slalu jogging,tp dari kes aritu yg aku terpaksa berpantang n jalan pun kene slow2 tue..so aku stop la..manenyer nak boleh lari..
Insyaallah,klu xujan aku akan laksanakan aku nyer planning yg satu nie..aku prefer jogging petang kot..sbb sambil2 tue boleh tgk budak2 main2 kat tmn mainan ctu..cute jer budak2 nie..xdela sunyi sangat berbanding pagi..

-n the last one,aku nak kemaskini aku nyer blog nie..nak buat layout background lain,nak tambah gadget2 ape2 ke.nak tambah chatbox..n nak edit2 gambar guna photoshop…

so far itu jer kot..:-)

kawan2,tadikan dlm kul 2 petang camtu..ader la 1 family yg tersesat kuar depan opis aku..aku nyer opis tue dah la tingkat paling atas..mane ader org luar yang nak naik ctu...dah la ramai..sume berpakaian ala2 artis..skali ekin mawi tue la ngn kembar dia n also her family..hahhaha..bajet2 control gitu tanya pulak kat mana ek nak g tingkat 32..hahha..salah lift pulak..nak g wedding planner la tue..kantoi!!tapikan si ekin tu dah nmpk cute cket pas pakai tudung..cuma makeup la tebal sgt..xsesuwei la...heheh,tiba2 cite pasal ekin lak kan..

balik opis kul 7pm..tu pun sbb nak trus ke umah zaki pas solat..coz mak dia ader buat jamuan raya...jenuh gakla kitorang nie menunggu dr kul 5.30 smpai kul 7 tue..maklumla ngan keje pun xdak..dgn opis pun lengang coz ramai yg balik kampung this weekend..

aku kenyang giler skarang,makan macam2..mula2 nasi lemak,pastu mee kari..pastu kuih muih..pastu satay pulak last mkn buah buahan..hahhaha...mcm nak pecah perut aku nie..last tapau pulak dadih..nak sambung mkn kat umah pulak...:-)
mula2 tue xnak mkn nasi pun..skali kuah mee xsiap lagi..xpela makan nasi cket..last2 pas mak dia letak kuah kari je..trus g second round..mee kari pulak dah..hehehe..tapi mmng sedapla..mak dia mmng klu masak ape2 pun mmng sedapla..

mlm nie aku tido dlm kekenyangan..:-)

1 comment:

Irfan said...

banyak nye plan dier ek...hihi