Thursday, October 23, 2008

Entry Kembali Normal..

Sian aku nyer big bos..Mr M*shi*a San..dia punya passport hilang semalam..katanyer ngn briefcase yg dia slalu bawa tue pun lesap jugak..isk2 sian dioarng nie..dah 2 kes dah berlaku dlm masa terdekat nie..ari tu bos dari Yokohama, Jepun,pun kene gak..dia lagi la..siap ragut lagi kat depan hotel yg diorang menginap..isk,mcm2 la orang mesia nie..diorang nie dok attack foreigner aje..sian pulak aku tgk M*shi*a yg kitorang panggil atuk kat dia..heheh..sbb dia mmmng dah mcm atuk2..tp masih lagi steady..every weekend ajak kitorang main tennis kat kondo dia..hahah..manerla nak cari bos yg sebaik hatinyer…pastu slalu pulak blanja staff makan..bw pulak makan kat Pan Pac kat blakang opis kitorang nie..mcm kes aku minta cuti panjang aritula..puas jugakla aku dok karang ayat camnela nak ckp nak cuti 11/2 bulan tue..last2 aku minta kat dia sng2 jer dia kasi..siap ingat aku nak ikut husband sampai setahun lagi..hihihi..tu yang buat aku berat ati nak tinggal company nie..bos nyer baik kecuali sorang Filipin tue jerla..n member2 yg begitu happening mmng sungguh menghiburkan hati..hihihi..tp aku mesti kena pindah jugak!!
Tpkan org2 jepun nie mmng baik hati la..diorang nie sgt hormat kite..bayangkan klu atuk nak balik kan..dia mesti says sorry n goodbye..heheh..sungguh comel!!ngn gaya2 tunduk dia tue..

I’m blogging kat opis now..hehehe..xde keje sgt pun..just nak cari2 info nak present weekly meeting nnt..aku pun xtau nak present topic ape..maybe pasal arrangement piping layout aroud pump kot..qquite easy..n mudah nak paham..

Saje la aku nak cite semalam kan ader la member aku nie..lakila,balik lewat,kul 2 pagi camtu..boleh pulak terperangkap dlm lif sorang2..giler la..ngeri suit..sorang pulak tue..dia mmng ader benda urgent nak kene siapkan so terpaksa stay back..isk,gerunla klu stay sorang2 kat opis nie..xmcm opis lama..xrasa tkt sgt coz kat bawah ader technician yg keje shift malam..dulu2 ramai jer yg balik kul 4, 5 pagi..hahah..gile la..demi kerja sanggup tue..aku leh tahan sampai kul 12 malam jela..xsanggup aku..pastu soknyer nak g keje lagi..tp bg depa2 yg suka buat ot lebih nie maunyer gaji ot saje mencecah RM2+++..plus lagi gaji basic maunyer RM5+++..bestkan?tp aku xsanggup..penat wei..weekday pun aku dah x pi keje pun..nak bermalas malasan kat umah melayan skye ngan hubby..hihihi…tpkan company nie mmng best, unlimited OT tue..ko rajin dtg la keje..dpt duit lebih…promote wei JGC!!

No comments: