Monday, October 20, 2008

Raya Day 3,Batu Feringghi


Today we are planning jalan2 Penang(pulau)…shopping,makan2,n amik gambar feringghi beach...
yahhoo!!dah lama wei,aku x g pantai..

Kuar umah around 10 am.then trus ke chowrostar beli jeruk2 buah pala,mangga,jambu..nak bawak balik jb..actually budak2 opis aku mmng suka la jeruk2 nie.mmng menjadi kewajipan akula klu balik penang mesti bawa balik asam jeruk nie kat diorg.berkilo2 gakla aku beli.plus k.nana pesan lagi utuk parents dia..

dalam ferry..sambil2 menikmati keindahan alam..


on the way to chowrostar..hati berbunga riang :-)


Pas je membeli belah,kitorang trus ke gerai tauhu rendang.makan ngn kenyang nyer.
Gerai nie agak famous la kat area penang .tgk kdai nye mmng buruk je,di celah2 lorong kat bazar chorowstar.tp mmng marveles la tauhu rendang dia.nie antara makanan yg wajib la kitorang mkn if dtg jln2 penang.pastu trus ke mee sultan,swatow lane.nak smbung mkn mee goreng sultan n pasemboq pulak.tp last2 kitorang cari kedai xjumpe pulak..dah pindah rupanya.mane ntah dia pindah.xjadila makan mee n pasemboq

Gerai mamak tauhu rendang,bazar chorowstar..mamak nie tgh dok goreng tauhu..tempat duduk dia pun cket jer..so,kene tunggu turn la..

"cepatla mamak oi..dah lapaq dah nie"

nie dia tauhu rendang nyer..sedap wei!!ralit ja mkn..tup tup sepingan dah abis..



Perjalanan di teruskan ke Batu Feringghi..Pantai Miami,,pemandangan sepanjang jalan mmng begitu mendamaikan.aku mcm nak rekemen je kat kawan2 aku yg xpernah dtg penang nie jemputla datang especially yg nak berhaneymoon..tmpt mmng sungguh mendamaikan..bukan saja boleh menikmati pemandangan yg cantik,pengunjung2 juga boleh menikmati makanan yg sgt sedap di smping boleh membeli belah di uptown Tanjung Bungah..heeehhe..promote negeri sendiri tu…
I’m proud to be anak Penang!!:-) sabit aku orang penang ja aku x honeymoon kat sini..

on the way to feringghi,topi tue sempat lagi aku beli kat chorowstar..minta sayang belikan..hehe..layan jer dia..thanz yer sayang..
Dah sampai pun Pantai Miami...


nak posing gak sebelah kete kesayangan ku nie:-)..yg terpaksa tinggal kat penang coz now aku guna kete husband aku..


Sesudah jer parking,aku ngn lajunyer trus ke tepi pantai..isk2..mcm budak2 yg baru dibawa bapanyer jalan2 pantai..hehee..tp mmng aku sgt2 xcited ok..rasa mcm nak mandi je..tp xbole la dtg pun kejap je..ptg dah kene balik maklong pulak nak dtg umah…kat cni mcm2 xtiviti yg bole kite buat..antaranya jet ski,tunggang kuda,n naik paracut..tringat aku aritu shida adik ipar aku naik paracut tue..isk xleh baying aku giler brani la dia..aku klu di bagi free pun sumpah xnaik wei..takut tinggi..i’m gayat ok…(pengalaman aku pnjt2 plant tower yg tinggi2 tu..ngeri siot!!)

thanz to sayang yang tolong edit2kan gambar nie..

Full of happinest...i,m in LuV!!!


CroCS Vs TeVa!!



@ The Ship Reastaurant..nyinggah je amk gambar..

Malamnyer,seperti yg aku bgtau ,maklong n family anak beranak dtg beraya umah..riuh rendah la jadinyer..happy!!

No comments: