Monday, October 27, 2008

MonDay yg Relax..

Hi!!
Morning Everybody..This morning agak awal jugak la aku bangun..maklumla semalam dah puas tido..:-)

Bgn pagi terus aku goreng popia n karipap yg aku beli kat tesco semalam..basuh aku nyer jeans ..kms2 bilik cket n trus aku meneruskan xtiviti memblog aku nie yg semalam dah termiss ats sbb2 tertentu..heheh..xdela,actually aku penat sgt..sempat chating ngan sayang jer..maklumla petangnyer aku g jogging kat taman depan umah aku tue..dapat 2 round je semalam..penat wei dah lama xjongging..klu tak maunyer paling kurang aku akan abiskan sampai 5 round jugak baru aku puas hati nak balik..heheh..dlm aku dok jogging tue sempat gak aku snap gambar budak2 dok main..coz kat ctu ader gak playground tuk bdk2..tp seperti yg aku bgtau sblm nie aku xbole nak transfer gmbar lagi coz tinggai pulak kat opis..sok2 je la ek..

balik dr jongging layan sehati berdansa ulangan sampai la kul 9,maklumla saturday night tue aku kan kuar g Tesco ngn my housemate..pastu makan malam berlaukkan lomak ayam n rendang kerang..ader pulak kubis rebus cicah sambal belacan,..waaa..mmng sedap abisla..dah kenyang perut naik bilik chat ngn sayang jap then kul 12.30a.m aku tertido..kul bape ntah aku terjaga pulak sbb bising sgt keling2 nie main mercun kat area umah aku nie..huh..tensen beb..terganggu tido aku...sabo jela..

today xtau lagi aku nak p mana..cam nak ke angsana mcm aku bgtau aritu nak cari kain..tp mcm mls pulak nak kuar..kaki aku pun lenguh2 lagi nie..maklumla lama benor dah xlari skali amik ko..maunyer lenguh satu badan..hihihi..maybe dok umah jer kot nak iron baju2 keje aku..free2 mcm nie la aku bole iron sume bj2 keje aku..nnt2 xdela nak kalut sgt bgn awal iron baju..:-)

hah,lupa nak bgtau pagi tadi MIL call aku tny rendang kerang tue jadiker..heheh..maklumla semalam aku call tny camne nak buat..hihihi..actually aritu dah mnta receipe pun tp xberapa lengkap sgt so aku terpaksa tny skali lagila..heheheh..rendang tue jadi la tp agak lama la aku kene msk nak bg kering coz aku masukkan santan terbanyak cket..hehhe..tp kesimpulannya jadi jugakla rendang kerang tue..heheheh..
last week aku masak nasi minyak n lauk pauk dia pun aku amik receipe MIL aku..hehhe..thanz yer mak bg receipe yg cukup detail..senang je aku masak..sampai boleh aku panggil kawan2 aku dtg makan kat umah..:-)

semalam sayang baca blog aku n dia komen2 aku nyer blog nie bnyk typing error..hehehe..mmng pun aku dah type cpt2 nie pastu mls pulak nak checking..hihihi..sowwyy yer..tp makne nyer still xlari kot..

No comments: