Wednesday, October 22, 2008

Raya Day 4,Perlis

Aku,sayang,mama n abah..pagi2 lagi dah bersiap ke Perlis,kampung arwah atok aku..g beraya umah sedara mara belah abah..on the way tu singgah jap umah cousin mama,yg kebetulan dia buat open haouse arini..tp memndangkan pagi2 lagi dah sampai umah dia..so mnm2 pagi jela..actually aku la beriya sgt ajak abah singgah jap coz nak tgk umah baru dia..mmng best sgt umah dia..bunglow atas tanah lot sendiiri…so besau abis la dia buat..plus ngn kolam ikan nyer ngan taman depan umah dia lagi..mmng aku suka sgt konsep taman dia tue..sempat jugak aku bergambar depan kolam ikan dia nie…

me & sayang...

me & mama tersayang


Then meneruskan perjalanan lagi..singgah makan lagi kat area Bertam,mkn roti telur n telur sotong…superb gile lauk telur sotong nie..maklumla aku kat johor nie manala nak cari lauk telur sotong ..memang balun abisla..hehehe..dari sini aku dah nmpak awatla ramai sgt polis..ooo…arini pak lah buat open house rupanya..
Perjalanan diteruskan lagi…sampai perlis n trus ke umah k.harina..luch kat cni, berlaukkan hasil yang di panggang..macam2 ader,ayam,ikan,daging,sotong n plus makanan wajib perlis ,rebong…aku suka sgt makan rebong..especially klu di masak ngn daging..pergghh,kecur air liur aku..pas jer balik umah dia kitorang ke Tasik Melati..aper lagi rehat2 sambil mkn rojak buah n amik gambar..yahhoo..pemandangan yg sgt cantik..
Ngan udara yg sungguh nyaman..terasa diri begitu tenang..hahah..wallla!!

gaya photographer hebat!!

Canon VS Nikon...:-)

husband & Wife...

sapa yg nak amik gambar kita nie mama?:-)

makan rojak di tepian tasik..

view @ Tasik Melati

boleh naik bende nie jugak..ape ek nama dia?aku panggil bende2 kayuh jer..hihihi


Dah abis mnghirup udara nyaman kat ctu..kitorang ke kampong abah pulak..Mata ayer oRan..singgah umah kawan baik abah..Che Li..sampai2 je abah leh pulak g amik motor dia n bawa my syng ronda2 kampung..Che Li ikut pulak diorang dr belakang..aku ngn mama tunggu jer diorang sambil2 sembang ngn kawan baik aku shima n maknyer..tringat aku zaman2 kecik dulu..klu balik je umah atuk mmng cpt2 aku n adik aku dtg cari shima n ajak dia g jalan2 tepi sawah padi..hahah..abis satu kampong tau anak mat min(nie nama abah kat kmpg)dah sampai..pastu kitorang g sauk ikan la..tahan ikan nagn bubu sana sini..arwah atuk aku la ngajar camna nak guna bubu tue..mmng sgt seronok zaman budak2 aku dulu..betul2 rasa adventure budak2 kampung..xmacam budak2 skrang dah..main ps3 la, xbox la, psp la..(anak2 aku nnt la tue :-p)

sonok benor budak2 nie main bendang yer...

abah balik kampung jumpa geng lama...:-)


nie pokok asam jawa..dulu2 klu balik kampung,arwah tok mesti bekalkan asam jawa...


Dah abis sume2 kat ctue..misi ke umah ngah pula..kat area Chuping..sini sume kawasan adik beradik arwah tok..ade tok ngah n tok cik jer tinggal..tok nagh aku rasa nyer umur dia dah 90 lebih kot..dah xboleh gerak pun..tapi umurnye masih panjang..wlpun terbaring tp kdng2 dia masih lagi kenal sedara2 dia..tu yang buat aku terharu tue..kuat juga ingatan dia…pas magrib kitorang pun berangkat pulang..sok dah nak balik KL..kejap nyer raya…

inila bukit Chuping.

aku suka gambar bendang yg tengah menghijau camni...rasa tenang jer!!

No comments: