Sunday, November 2, 2008

Kenangan Terindah...

Kenangan terindah termetrainya sebuah ikatan…

Xsampai sebulan lagi our 1st anniversary..tak sangka aku..pejam celik pejam celik..almost 1 year dah aku bergelar isteri kepada Mr*Ir*fan*Ju*nai*di*..

Begitu cepat masa berlalu..
Tp malangnyer aku belum lagi betul2 merasa hidup berumahtangga..masih lagi mengekalkan cinta jarak jauh seperti zaman bercinta2 dulu..that’s y till now aku rasa macam bercinta je ngn my hubby..
Iyerlakan,lepas je 1st honeymoon aku ke Sabah n LAngkawi wif sayang,dalam bulan 1, 2008 tiba2 aku dpt berita my husband kene hantar ke Technip Paris..for 1 year.. (tp lebih setahun sebenarnye)

Dahla aku baru kawin..lum lagi aku merasa hidup bersama suami aku..tiba2 dia terpaksa meninggalkan aku demi kerjayanya..mula2 tu berat jugakla hati aku nak benarkan syg g sana..tp memandangkan 2 kali dah dia tolak tawaran tue..1st ke Germany,tp time tu dah btul2 time nak wedding,so camne nak settle2 everything pasal kawin lagi..nak dok jauh lagi..so terpaksa la tolak..then offer lagi ke Australia pulak..hah..nie mmng kene time wedding btul la..huhu…reject lagi…n last skali offer lagi ke Paris pulak..owh,xkan nak tolak lagi..bnyk benefitnyer klu keje outstaton nie..insyaallah,klu dah ader pengalaman bekerja di sana..nnt ader rezeki di naikkan pangkat lagi..gaji semestinyer..bukan senang nak di offer g keje outstation camtu..so,aku pk2 panjang xpela..aku dengan rela hati membenarkan suami aku meneruskan kerjayanye di sana pulak…tp bagus gak tolak yg dua2 tue,skali dpt g Paris terus,main office TECHNIP,tempat pun best...aku lak terus stay lagi keje kat Singapore time tue..setahun gakla aku kat opis Singapore..br skrg bahagia keje kat tmpt sendiri…tenang,damai..heeehhe

Ok,back to the topic,aku nak postkan my pic2 wedding kami berdua..sungguh indah hari2 ini…masih segar bermain di ingatanku...

**continue to the next post**

No comments: