Thursday, November 20, 2008

Kerja Punya Pasallll!!

Dengan dukacitanya aku ingin khabarkan yg trip aku n the geng dah di cancelkan..last minute punya kptsn..hahahhha..
Ini adalah gara2 keje yg menimbum kat opis yg nak issue by nextweek..xsedar diri msg2 bnyk keje lg nak jalan2kan?hahaha…pagi tagi got meeting wif big bos,sume2 keje nak kene siapkan by nextweek for design, n budak2 material pulak kene siapkan b4 this weekend..so thats means Sat & Sun kene dtg kejelah..aper lagi..bos pun dtg takkan pulak ko x rasa bersalah nak poya2 makan angin tgh2 project begitu genting…

Kesimpulannya cengginila klu keje ngn org2 Jepun nie,xpernah kenal erti penat bekerja..klu boleh diorang nie Sabtu Ahad nak keje..dahla weekday pun balik lewat..aku pun heran ngn depa nie..xrasa nak enjoy2 ke weekend?
Cam gini la style diorang..keje keje keje…penat sehhhhh!!!

Aku suke style keje kat Europe, bak kata my hubby..adalah menjadi kesalahan klu kite nak keje sabtu apatah lagi Ahad..klu dah cuti tue cuti ajela..xyah nak dtg keje..hehhe..coz pernah sayang nak keje sabtu then nak dpt permission tue sgt2 la susah..bukan sng2 ko leh dtg opis yg mmng akan di tutup every weekend..nasib dia baikla coz bos nak follow sama,so baru la bole..oohh,alangkah bahagia nyer klu bos Jepun aku tue bole follow camtu…wlpun dikira OT yg xpernah limit for our opis,tp still malas wei nak dtg keje weekend nie..aku lebih suke lepak2 umah,n lakukan xtiviti2 yg boleh menghappykan aku..:-)

So malam nie keje aku adalah memunggah balik barang2 yg dah aku baik punya packing dlm beg tue..huhuu…pasni,klu nak buat xtiviti ape2 xyah la nak rancang awal2,tunggu la Friday dulu tgk ader x keje2 yg nak antar cpt2 nie..tp ssh jugakla coz opis aku nie every Saturday je ader la training…training mmng suke sgt buat ari sabtu…so,klu nak balik kampong ke ape ke melepas la…

Penat,n lemah sgt badan aku rasa..sebabnyer aku rasa seharian mmng aku terlalu menumpu ngn keje2 aku yg melambak2 tue..berpinau biji mata aku..xde melagha langsung..aku balik keje pun kul 8 lebih n smpai kul 9 malam..n yg buat aku pening kepala sbb tadi aku tlh diinformkan yg aku nyer loading arm tue kene model PDS for Client review…mula2 tue boleh pulak dia soh buat yg ala2 animation tue..huhu..dah mcm nak buat kartun Upin Ipin je ..hahaha..last2 kene guna PDS..tp still buat mcm kartun gak..cket2 nyer pergerakan…janji nmpk dia nyer movement tue..errrmmm,pening kepala aku pk… n td dia jugak bgtau by mid of January,aku kene follow dia p Bintulu Site coz to join client review utk aku nyer area..huhu…xkan nak tolak pulakkan..xsuke sbnrnye,,tp bak kata hubby aku,time ni la aku nak blajar sebnyk mungkin..so, I will follow u..:-) tp everything not confirm yet..entah jad entah idak..

Ok,time to sleep…aku dah ngntuk sgt nie..pening kepala pun ia jugak…hopefully mlm nie bole la berjaga,nak chat ngn sayang,…

Sayang,weekend nie bole la chating ngn u..dah xjadi p Pangkor…:-)

1 comment:

Irfan said...

isk isk...tak jadi gi pangkor plak...sian dier dah packing2 barang...hihi...takpela...nak buat canne...dah sume org kene keje...lain kali la pegi...=D